En l’hoquei patins, com a la majoria d’esports, també existeixen aquestes desigualtats. Mentre que als equips capdavanters masculins d’un club els concedeixen tots els privilegis haguts i per haver, les fèmines, que també estan a les categories capdavanteres ni tan sols tenen el luxe de no pagar les quotes mensuals o que els hi cobreixin els desplaçaments.
El primer exemple de discriminació en l’hoquei va ser el que va viure Nieves Pedreira, una de les primeres jugadores de hoquei a Galícia.
“Solicitamos una reunión con el presidente de la Federación, y ante mi pregunta:
"Queremos saber qué tenemos que hacer para formar un equipo y jugar al hoquei patines", nunca en mi vida olvidaré su respuesta: "En este país, lo primero, nacer hombre".
Les declaracions fetes per la jugadora l’any 2006 deixaven veure com l’accés de la dona a l’hoquei va ser difícil i lent. Les jugadores havien d’aconseguir un dret fins aleshores impensable: la practica d’un esport “masculí” practicat i decidit només per homes. Van estar molt temps lluitant per el dret a federar-se fins que al final ho van aconseguir.
Penso que encara que l’hoquei sempre hagi estat lligat a la masculinitat, cada cop hi ha més jugadores que s’inicien en l’esport i això s’està demostrant amb l’augment d’equips femenins en els darrers anys.
http://www.hockeyfemenino.org/html/docs/Espana_CAT.pdf
http://www.fep.es/website/hockey_patines.asp?modalidad=14#
No hay comentarios:
Publicar un comentario